Bosbessenscones recept

250 g zelfrijzend bakmeel
50 ml kokosolie gesmolten
3 el honing
1 ei
1 flinke hand bosbessen

Doe het zelfrijzend bakmeel samen met de kokosolie, de honing en een snuf zout in een kom.

Klop het ei los met 75 ml water.

Doe vervolgens ook het ei-watermengsel in de kom, maar houd 1 eetlepel achter om later de scones mee te bestrijken.

Kneed het geheel met je handen tot een deegbal.

Voeg nu de bosbessen toe en kneed deze voorzichtig door het deeg.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Rol de bal met een deegroller uit tot een deegplak van 1,5 centimeter dik.

Steek vervolgens met een glas met een doorsnede van zo’n 6 centimeter 8 rondjes deeg uit de plak.

Leg de deegrondjes op een met bakpapier beklede ovenplaat en bestrijk ze met het achtergehouden eimengsel.

Zet de bakplaat in de oven en bak de scones in 12 minuten goudbruin en gaar.

Lekker met een eetlepel (vanille) kwark er tussen.